Stalen kozijnen voor jouw interieur

Stalen kozijnen

Wil je je huis een moderne, industriële look geven? Dan kan dit perfect met stalen kozijnen. Deze kozijnen zijn sterk en geven sfeer. Ze blijven altijd recht, anders dan bijvoorbeeld hout. Kortom, stalen kozijnen zijn duurzaam en kunnen in ieder interieur net dat beetje meer geven. Waar moet je nou op letten bij het kopen van stalen kozijnen? Kun je dit zelf of moet je hier een vakman of timmerman bij halen? En ga je voor kozijnen met of zonder glas? In deze blog lees je er meer over.


Stalen kozijnen of hout of kunststof kozijnen? 

Als je kiest voor kozijnen heb je meerdere keuzes. Je kent van vroeger de houten kozijnen welke geverfd moeten worden om ze duurzaam te maken. Dit moet jaarlijks gebeuren of bijgewerkt worden. Met name op de horizontale kant, de vensterbank, blijft water lang staan. Kortom, de meeste mensen vonden dit teveel werk en er kwam een oplossing: kunststof kozijnen. Deze kunststof kozijnen gaan een stuk langer mee en zijn bijna onderhoudsvrij. Een grote verbetering dus. Toch is er een nadeel. Kunststof kozijnen zijn niet zo mooi. De makers ervan bieden ze aan met een laagje plakplastic aan, in een kleur of met houtnerf. Maar wordt het echt een mooi authentiek kozijn? De meningen zijn verdeeld. En dan is er het stalen of ijzeren kozijn. Deze zijn als sinds de eeuwigheid in omloop. Je kent ze van stal ramen en fabrieken. Ineens zijn ze weer enorm populair. Hoe komt dit?


Kozijnen voor huis of kantoor

Stalen kozijnen zijn voor in huis of kantoor een prachtige oplossing. Ze kunnen buiten maar ook zeker binnen geplaatst worden. Plaats je de kozijnen buiten? Dan is een behandeling van het metaal wel aan te raden om ze mooi te houden. Dit kan door middel van spuiten met verf of, nog duurzamer, poedercoat! Wat is poedercoat? Iemand in de industrie zal het zeker kennen, maar voor degene die het niet weten, komt hier de uitleg. Poedercoat is het aanbrengen van een soort verfpoeder op metaal. Het metaal staat onder stroom waardoor de poeder er aanplakt. Vervolgens wordt door middel van verhitting de poeder vloeibaar gemaakt waardoor het aan het metaal, zoals een metalen kozijn bakt. Zo zit de verf er vele malen sterker op dan spuiten. Zelfs een putje of een krasje is er moeilijk in te krijgen. Voor binnen is dit niet nodig. Zeker wanneer je in huis of kantoor een industriële look wilt, hoef je de stalen kozijnen niet te behandelen. Het plaatsen met glas geeft een mooie, rustieke uitstraling. Ook zonder glas kan een stalen frame als room divider dienst doen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *