Relatietherapie Valkenswaard

Relatietherapie Valkenswaard

Als je denkt dat je relatie wel een duwtje in de juiste richting kan gebruiken, dan zou je eens aan relatietherapie kunnen denken. Het maakt ook niet waar je woont in Nederland, of je nu relatietherapie in Valkenswaard, Haarlem, Middelburg, Den Burg of Leeuwarden woont, er is altijd wel een therapeut in de je buurt die jullie kan helpen. Het is ook niet iets om je voor te schamen. Elke relatie gaat weleens door een dip of zelfs dal. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien is er iets gebeurd. Allicht komt het gewoon door de tijd.

De reden voor relatietherapie is voor iedereen anders

Het maakt dus helemaal niet uit wat de reden precies is waarom jullie relatietherapie willen hebben of misschien al gevolgd hebben. En bedenk je ook goed dat het ook niet altijd ‘werkt’. Soms kom je er na een aantal sessies gewoon achter dat het misschien beter is om uit elkaar te gaan, wat hier de reden ook voor is. En dat is gewoon prima. Maar het kan er voor zorgen dat jullie er weer met frisse moed tegenaan gaan en dat de relatie weer hersteld wordt.

Elkaar beter verstaan

Een relatietherapeut is er niet om relaties alleen maar te redden. Maar een therapeut kan er wel voor zorgen dat mensen elkaar beter gaan verstaan en dat ze elkaar en de behoeftes van allebei de partijen dus beter gaan snappen. Dat is natuurlijk niet alleen belangrijk als je besluit bij elkaar te blijven, maar ook als je na de therapie toch besluit om een punt achter jullie relatie te zetten. Want in het laatste geval zal je waarschijnlijk toch met elkaar te maken blijven hebben, zeker als je kinderen hebt

Lessen trekken

En als je geen kinderen hebt en je besluit uit elkaar te gaan, dan kan je door de therapie wel lessen trekken voor in toekomstige relaties. Kortom, relatietherapie zal vrijwel altijd een positief effect hebben. Het zal dus niet 100% zeker je relatie herstellen (natuurlijk kan dat wel!) maar je leert elkaar wel beter te begrijpen. Op deze manier kan je een betere beslissing nemen of jullie het nog een kans geven of dat het beter is om uit elkaar te gaan. Het is dus altijd zinvol om therapie te volgen, als je merkt dat jullie relatie niet helemaal lekker meer loopt. Informeer dus zeker naar de mogelijkheden en vorm een idee voor jezelf of dit misschien iets is om uit te testen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *