Alles wat je moet weten over een mediator

Mediator Leiden

Een Mediator Leiden wordt vaak ingezet bij onderhandelingen zoals als je besloten hebt om te gaan scheiden. Een mediator is onafhankelijk van beide partijen en probeert samen met beide partijen de beste oplossing voor hun te vinden. Op het moment dat er sprake is van een echtscheiding dan komen er vaak allerlei emoties bij de afhandeling krijgen. Hierbij kan een mediator je ondersteunen in het proces en een passende oplossing voor jullie beiden proberen te vinden. In dit artikel lees je alles over een mediator bij een echtscheiding.

Wat doet een mediator precies

Een mediator staat voor je klaar op het moment dat je door het proces van een echtscheiding gaat. De professionele hulp die een mediator aanbiedt is altijd gericht op het vinden van een oplossing. De mediator zorgt ervoor dat het overzicht behouden blijft. Op het moment dat je gaat scheiden, een breuk hebt of een ander relationeel conflict dan ervaren beide partijen meestal veel spanningen. Hierdoor wordt het moeilijker om een bevredigende oplossing te vinden. Ook heeft deze hectische tijd die vol vragen en onduidelijkheden is een uitwerking op mentaal en emotioneel vlak. Een mediator neemt gedurende het proces een informerende en ondersteunende rol in. Dit geldt voor allerlei zaken, zoals juridisch, financieel en fiscaal. De oplossingen die je zelf misschien over het hoofd ziet door allerlei emoties en spanningen worden door een mediator inzichtelijk en begrijpelijk gemaakt. Dit doet een mediator voor beide partijen. Hierdoor kunnen beide partijen in alle rust de keuzes overwegen en een juiste keuze maken. Vaak zijn er meer oplossingen dan je kan bedenken, alleen merk je deze niet op aangezien er een emotionele verstoring is in de communicatie. De mediator reikt je daarvoor de juiste handvatten aan.

Hoe kies je een goede mediator

Om te beginnen is het belangrijk dat de mediator die je kiest ingeschreven staat in het MFN register. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat alle informatie en beide partijen vertrouwelijk en professioneel behandeld worden. Sommige mediators hebben ook een opleiding gevolgd of een certificaat met betrekking tot financiƫn. Dit kan erg goed van pas komen als er juridische, financiƫle en fiscale zaken afgehandeld moeten worden. Je kan in je omgeving rondvragen of iemand ervaring heeft met een mediator. Anders is het mogelijk om op internet te zoeken. Hierbij kan je reviews nalezen en kan je je al een goed beeld vormen van de ervaringen van andere mensen met deze persoon of dit kantoor. Hierna kan je een kennismakingsgesprek aanvragen, want het moet van beide partijen natuurlijk wel klikken met diegene die als mediator optreed voor jullie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *